Η Retsina 2303 Bio "συστήνει" ξανά & αλλιώς τον τύπο της ρετσίνας

Η "Retsina 2303 Bio" είναι η νέα ετικέτα που μπήκε στην ατζέντα του Κτήματος Νικολάου με στόχο να συστήσει ξανά τον τύπο της Ρετσίνας.

Retsina 2303 Bio

Απευθείας από την μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, έρχεται μία ετικέτα που αν δεν ήξερες, σίγουρα πρέπει να μάθεις αλλά κυρίως να δοκιμάσεις. Από την Νεμέα λοιπόν και πιο συγκεκριμένα από το Κτήμα Νικολάου που βρίσκεται στην περιοχή "Ντουραμάνι" η "Retsina 2303 Bio" αποτελεί την νέα ετικέτα που μπήκε στην ατζέντα του Κτήματος και με γοητεία συστήνει την ρετσίνα ξανά και διαφορετικά.

Ο οινοποιός, Δημήτρης Νικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο αστεροειδής 2303 αποκτά το όνομα ρετσίνα εξαιτίας της μεγάλης αγάπης του αστρονόμου Paul Wild για την ελληνική φύση και συνεπώς για τα παραδοσιακά προιόντα της.

Κτήμα Νικολάου

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη απόπειρα του Κτήματος στην δημιουργία μίας βιολογικής ρετσίνας ήπιων παρεμβάσεων με το πάντρεμα δύο ποικιλιών ροδίτη & σαββατιανού αλλά και με το ρετσίνι από το πευκοδάσος των Γερανείων. Μία ετικέτα που ήδη έχει αγαπηθεί από το κοινό και αυτό γιατί δίνει μία άκρως μοντέρνα, κομψή και γαστρονομική προσέγγιση στη νέα Bio Retsina που μπορείς να προμηθεύεσαι από επιλεγμένες κάβες. 

Ο στρογγυλεμένος χαρακτήρας της αλλά και η ισορροπημένη οξύτητα που προσδίδει η παραμονή με τις οινολάσπες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, προσφέρει ένα αποτέλεσμα cool, μοναδικά αρωματικό, με φινέτσα και για όλες τις ώρες συνδυάζοντας άριστα πιάτα από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που όλοι αγαπάτε!

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα: Λευκό
Γλυκύτητα: Ξηρό
Ποικιλία: Ροδίτης & Σαββατιανό
Χρονιά: 2022
Παραγωγός: Nikolaou Estate
Αλκοόλ: 12 %
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή: Ντουραμάνι, Νεμέα

Με τι να το συνδυάσεις

Food pairing

Από την έναρξη της Σαρακοστής αλλά και για όλους τους θερινούς μήνες η Retsina 2303 Bio αξίζει να συνδυαστεί και να απογειώσει μία γαστρονομική μέρα ή νύχτα με μία σαλάτα με καλάμάρι, κόκκινη πιπεριά τσίλι & μοσχολέμονο, ψητά λαχανικά, ρεβυθάδα ή μία καταπληκτική παραδοσιακή χορτόπιτα. Εξαιρετικές επιλογές επίσης είναι οι κολοκυθοκεφτέδες, ψάρια όπως κολιός, σαρδέλες και σκουμπρί αλλά φυσικά και ένα κοτόπουλο στα κάρβουνα.

www.nikolaouestate.gr | facebook: Nikolaou Estate | instagram: @nikolaouestate | τηλέφωνο επικοινωνίας: 697 848 6006

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.